Cadenela ekološka maslinova ulja

Cadenela, ekološka maslinova ulja Andree Lupieria, nastaju iz 6000 stabala maslina raznih lokalnih sorti zasađenih nadomak Vodnjana. Moderni pristup tradicionalnoj domaćoj proizvodnji, briga za okoliš, inovativne ideje, strast i vizija brzo su obitelj Lupieri uzdignuli u sam vrh proizvođača maslinova ulja u Istri. Iako oni ne vole reći da su bolji ili lošiji, jednostavno drukčiji.

Stari obiteljski nadimak Cadenela, očito nimalo slučajno sličan lokalnom nazivu za nježne bijele cvjetove maslina, postao je ime njihove linije maslinovih ulja koja su u samo par godina profesionalne proizvodnje osvojila nekoliko nagrada.

Posebnu pozornost već u samoj proizvodnji posvećuju sljubljivanju ulja sa hranom, ali i tome da svatko u njihovoj paleti može naći svoj omiljeni okus. Čak i djeca. Blago maslinovo ulje od sorte buža, skoro bez ikakve gorčine savršeno je za uvođenje okusa najosjetljivijim nepcima. Monosortno ulje od bjelice, intenzivno je i savršeno odgovara mesu ili povrću. A Cuvee, kupaža nekoliko sorti, naglasit će svako jelo ili biti savršen samostalni obrok uz malo domaćeg kruha. Uzgajaju i autohtonu rovinježu ili rosignolu, a i toskanske sorte- pendolino i leccino.

Svidi li vam se Cadenela maslinovo ulje, zašto ne bi usvojili koju maslinu i koristili samo vaše ulje? Da, i to se može.

Andrea Lupieri je mornar, bivši pravnik, ljubitelj ruma i proizvođač izvrsnog maslinovog ulja.

Photo: Cadenela Facebook page

Iva Novosel

Otplovila s otoka i usidrila se na kopnu. I dalje voli buru i sol. Kuha (za petero, kažu i za pet), jede i pije, piše i zapisuje (popise, priče i sve što joj padne na pamet), uvijek iza nikad ispred kamere, putuje i traži nove priče, dobre ljude i nezaboravna iskustva.
Pretplati se na newsletter