Bubbly bar – mjehurići na kotačima

Ne znam kako vi, ali mi ovdje u Taste of Croatia prilično smo veliki fanovi pjenušavih vina. Pogotovo hrvatskih, ali nećemo odbiti ni čašu prosecca, šampanjca, cave ili penine. Smatramo da je dobro vrijeme za piti pjenušava vina bilo koje doba dana, u bilo kojoj prigodi, s jelom ili bez, u koktelu ili samostalno, a dobri su i za problematičan “dan poslije”. Na našu veliku sreću i radost, pjenušava vina u Hrvatskoj doživljavaju procvat, vinari rade sjajna pjenušava vina, vrlo često klasičnom metodom, pa su to skuplje varijante, ali u zadnje vrijeme i charmat metoda uzima maha. Takva pjenušava vina rade se u tankovima gdje vino prolazi sekundarnu  fermentciju. Takva vina nastaju brže, obično su nešto manje kompleksna, a samim time i manje skupa.

No, vratimo se na mjehuriće na kotačima (jako šarmantnim kotačima). Tamara Domljanović, poznata iz dua Tete kuhaju, ima novi projekt na kotačima. Bubbly bar replika je oldtimera, i u potpunosti je  funkcionalan pokretni bar koji poslužuje rashlađene pjenušce, iz točionika ili butelja. Vino kuće, ili bolje rečeno, vino pokretnog bara je hrvatski pjenušac Piena kojeg proizvodi Dobra Berba, vinarija iz Svete Jane, od jaskanskih sorti po charmat metodi. Sekundarna fermentacija odvija se talijanskoj vinskoj regiji Valdobbiadene, i vraća se nazad u Sv. Janu na odležavanje i spremanje u kegove.

Oduševljava nas ideja da ćemo Bubbly bar moći sresti na raznim lokacijama i događanjima u gradu, ali i da ga se može unajmiti za bilo koje outdoor događanje na kojem imate potrebu za većim količinama mjehurića – plaža, dvorište, vinograd, svadba, krstitke, rođendan, you name it! Tamara potvrđuje da je rješavanje papirologije noćna mora, i svakako jedan od razloga što na ulicama hrvatskih gradova i sela ne vidimo više pokretnih “kamiona” koji nude različite tipove hrane (ili pića!). Ne gajimo nade da će se ta sumanuta situacija uskoro promijeniti, ali držimo fige svima koji takvu sjajnu ideju uspiju i realizirati.

Iako je bubbly kamiončić replika talijanske vespe, custom made vozila ustvari se proizvode u Engleskoj (u slučaju da biste i vi htjeli imati vlastiti pokretni wine bar!). Znam da bismo ovdje svi najrađe parkirali po jedan u vlastito dvorište! BubblyBar je premijeru imao na ovogodišnjem Pink Dayu, a najveći hit bio je koktel s pjenušcem – Lychee Bubbles. Pa, iako doma možda nemate kamiončić, lychee liker, limetu, bosiljak, i nekakvi prosecco sigurno možete nabaviti…

Živio Bubbly Bar, da se srećemo što ćešće!

Fotografije: Andrija Zelmanović

 

Ključne riječi:

Lada Radin

Veterinarka i znanstvenica u duši, istraživačica i putnik po prirodi. Povremeno piše, vrtlari, fotografira i pleše po stolovima (što već dugo nije). U stalnoj potrazi za novim okusima i mirisima.
Pretplati se na newsletter