Jedete li purgerski?

Pitanje iz naslova uopće nije tako banalno kako djeluje – znate li što je to ajngemahtec ili ajngemahtes? Znate li što je to beštek, a što se radi kada se abdeka? Znate li što je to ajeršpajz, i kamo idemo kada idemo (ako je baš nužno!) u auskoheraj? Možda znate, možda ne znate, ali zato je tu Zagreb Classicsjedna od najpopularnijih tura koje imamo u ponudi, i to s razlogom. Šetat ćete središtem grada i proživjeti kompilaciju najboljeg od hrane i vina, i uživati u klasičnim jelima i pićima sa zagrebačkim štihom. Obići ćemo Dolac, otkriti vam gdje se i kod koga kupuje (a i male tajne kako najbolje kupovati na zagrebačkim tržnicama), isprobat ćemo tradicionalna jela, deserte, žestice, vino i craft pivo (uostalom, možete li danas ikamo izaći bez craft piva u ponudi?). Obucite udobnu odjeću i obuću, i odaberite što vas točno zanima – zanimljivosti, hrana, piće, vino, pivo, i osigurat ćemo vam perfect match s vodičem ili vodičicom koji će vam otkriti nepoznati Zagreb – čak i ako ste u njemu bili stoput dosad. Putem ćete kušati specijalitete kao što su štrukliajngemahtecgemištsir i vrhnjepuricu s mlincimaknedle sa šljivama i još svašta po guštu.

A uvijek se možete pridružiti u neobaveznom čavrljanju na neku od navedenih tema vezanih uz Zagreb, hranu, piće, pivo, život, popularnu i manje popularnu filozofiju, zaboravljene talijanske pop klasike ili pak raspravu o bizarnosti riječi praskozorje. Ukratko – otvoreni smo za svakakve ludorije, pod uvjetom da se iste zbivaju oko trpeze ili šanka.

Vaš vodič je:

morana_i_pive

Morana Zibar

Translator, food and drink writer, co-founder of Taste of Croatia, quiz buff with MA in comparative literature, regular chaser on Croatian Television’s version of the quiz show “The Chase” and full-time mother of a picky eater, Morana is a very knowledgeable and easy-going foodie guide, always ready to throw in some trivia information about anything. Above all, she just loves discovering and tasting good, honest and authentic food wherever she goes, striving to find a balance between her passions for beer, wine and spirits. Sharing the insight into Croatian cuisine and winemaking heritage with fellow-travellers makes her happy. Diet can wait another day.

  • Lokacija: Zagreb
  • Dostupno: cijele godine
  • Veličina grupe: 2-6 osoba
  • Trajanje: 5+ sati
  • Ručak: uključen

Zašto bukirati?

  • Zagreb kako ga vide Zagrepčani, dakle puno psovanja, nervoze, gužvi i umanjenica u govoru.
  • Iskoristite iskusna i profinjena nepca naših vodiča i kušajte vina, rakije i piva.
  • Isprobajte tradicionalna jela i slatkiše. Sugerirali bismo umjerenost, ali jednom se živi.
  • Prošetajte Dolcem i pročavrljajte s osebujnim prodavačima. Pro tip: ne kupujte bob na sniženju.
  • Svakodnevni život na purgerski način ili zašto se prst kave može piti dva sata.
Kontakt
Pretplati se na newsletter