Što je nova na novom/starom Malom placu na Tavanu?

“Ponovnim pokretanjem izvornoga Maloga placa na Tavanu poželjela sam prije svega samoj sebi vratiti ono što je i bilo to malo, organsko okupljanje zaljubljenika u gastronomiju, ljepotu, autentičnost, kvalitetu, izvornost i posebnost hand made načina života. Vraćanjem Maloga placa na Tavan vraćam(o) povjerenje u vlastiti proizvod, u vlastitu kreativnost, maštu, vještinu i ideje koje se onda mogu podijeliti s drugima, unaprijediti i razvijati dalje. Izložiti se i biti prepoznat. Vjerovati u svoju viziju.
Mali plac na Tavanu imao je taj vibe znatiželje oko zanimljivih stvari koje se nisu mogle pronaći u dućanima ili na nekim drugim sajmovima prije svega zbog ambijenta, energije koja je totalno opuštena, gdje se kupuje, kuša, razgovara o proizvodima s ljudima koji ih stvaraju, sunča na tavanskoj terasi.
Želim vratiti ili bolje dati i sebi i Zagrebu taj štimung plus otvoriti platformu za nove i stare entuzijaste, gastronome, vinare, vizionare, dizajnere, chefove, kupce, znatiželjnike.”

Restorateri trebaju ljude koji stoje iza svojih proizvoda i takvi ljudi trebaju više mjesta koja će im pružiti priliku da se usavršavaju, žive ono što stvarno dobro i zdušno rade. Ovo se odnosi i na one koji su u prirodnoj kozmetici i svemu što se može koristiti za kuću, duh i tijelo. U meni se u Indiji rodila želja da i sama postanem proizvođač, da imam svoju manufakturu kroz koju ću privući one što isto ”briju” ili jednostavno vole raditi / jesti / živjeti na taj suštinski, prirodan način. Povratkom u Zagreb shvatila da to već imam i da samo trebam povezati kockice!
Inspirirala me i Kavita Mukhi koja je organizatorica malo većeg Malog placa u Bombayu preko koje sam se povezala s malim organskim proizvođačima tamo i zaljubila se u način na koji prezentiraju i razvijaju svoje autohtone proizvode. Neke od njih sam odlučila izložiti i na Malom placu na Tavanu, pa i našim ljudima približiti neke od osnovnih, vrhunskih izvornih namirnica koje se mogu ubaciti i u hrvatske menije, kako kućne tako i one po restoranima.

 

Puno je tu noviteta, ali i nekakav logičan nastavak onoga što je Mali Tavan (kako ga zovu izlagači i posjetitelji) u svojoj srži. Autohtono, autentično, hrabro, inovativno, zaigrano, ali i fokusirano – mjesto / platforma.
Bit će tu gostujućih chefova, radionica; kako u vrijeme placa tako i izvan placa, prilike da se upozna, proba,  udružuje, predstavlja, pakira, dizajnira, Dakle, u svemu tome i dalje ima poezije, ali i konkretnog kupi – prodaj, ostvari – zavrti, poveži – isfuraj.  I što je najvažnije – uživaj!
Za program sljedećeg maloplacja u subotu, 12.5. 2018. klik VAMO.
Mali plac na Tavanu je djeco & kućno ljubimco friendly.

Ključne riječi:

Lada Radin

Veterinarka i znanstvenica u duši, istraživačica i putnik po prirodi. Povremeno piše, vrtlari, fotografira i pleše po stolovima (što već dugo nije). U stalnoj potrazi za novim okusima i mirisima.
Pretplati se na newsletter