Gastro clubbing, made in Istria

 

Nakon što je Scuola ove godine čak tri puta osvojila tršćansku publiku slasnim spojem kulinarske radionice, vinske degustacije i clubbing atmosfere, stiže i na kultni Tavan. U zagrebačkom izdanju Scuole Goran Zgrablić Manjada pokazat će nam kako eksperimentirati s baznim istarskim namirnicama te ih kombinirati na neuobičajen način da bi stvorili moderni finger food s Made in Istria potpisom.

Korištenjem tehnika drugih kuhinja, poput španjolske, izraelske i japanske; poštivajući tradicijske okuse Istre i koristeći domaće namirnice (skuta, zeleni i crveni radić, kelj ili verzota, palenta, ječam ili jačmik, slanutak, grah ili fažol, blitva, masline, riža, sušena rajčica ili pomidor, agrumi, riba, istarske kobasice, ombolo, varenik te aceto balsamico od malvazije ili terana…) uhvatit ćemo se tog izazova.

Ovo nije još jedan cooking show gdje stojite prekriženih ruku i čekate! Rad je najbolji način da se nešto i nauči pa očekujte da ćete zaprljati ruke.

Kad pojedini prigrizak bude gotov, zajedno ćemo ga kušati u zaigranoj atmosferi koju će grijati vina Ivana Damjanića iz Fuškulina pokraj Poreča, čovjeka poznatog kao spasitelja istarske borgonje iz ponora masovne produkcije. Za one koji žele popiti više, dostupne će biti Ivanove butelje po podrumskim cijenama.

Uvijek kreativna Jelena Iva Nikolić, koja i hipsterštinu zna dozirati s mjerom, zadužena je za uređenje prostora dok će Nikola Pezić Pez birati glazbu. Nekad slatku, nekad slanu, ali sigurno slubljenu sa slasnim nakuhavanjima. Njihov će trud ocrtati kreativno ozračje naše kulinarske radionice i cijelo događanje pretvoriti u party za pamćenje.

KAD? 25. studenog 2016, od 19h
GDJE? Tavan, Sinkovićeva 8, Zagreb
Ostale informacije na: info@tasteofcroatia.org

Pa ćemo se lipo tratati istrijanskom manjadon i remeduron!

Photos by Atelier Home Gallery, Trieste

Ključne riječi:

Lada Radin

Veterinarka i znanstvenica u duši, istraživačica i putnik po prirodi. Povremeno piše, vrtlari, fotografira i pleše po stolovima (što već dugo nije). U stalnoj potrazi za novim okusima i mirisima.
Pretplati se na newsletter