Dodjela Michelinovih zvjezdica u R’n’B ritmu

Sitno se odbrojava do novog gastro festivala u Zagrebu. Najave programa, radionica, masterclassova, gostujućih predavača, chefova, vinara, pivara, kreativaca, malih proizvođača (popis je velik, da ne duljimo) sugeriraju da bi R’nB Festival mogao postati vrlo bitno gastro zbivanje.

Dodjela Michelinovih zvjezdica po prvi puta u Zagrebu

R’n’B Weekend Festival održavati će se od 23. do 26.svibnja u impozantnom prostoru zagrebačke Gliptoteke. To već znate. No, ako još niste čuli, upravo je ovo događanje izabrano za svečanu dodjelu zvjezdica i priznanja restoranima koji su uvršteni u MICHELINOV vodič za 2019. godinu. Tako će Zagreb po prvi puta biti domaćin dodjele MICHELINA, najprestižnijeg gastronomskog priznanja u svijetu.

MICHELINOV vodič, s više od stotinu godina iskustva u selekciji restorana, danas je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja. Da podsjetimo, na listi hrvatskih zvjezdanih restorana našli su se restoran Draga di Lovrana, Noel, Monte, Pelegrini te Restoran 360, a još četrdeset restorana dobilo je Michelinovu preporuku te sedam restorana BIB gourmand oznaku.

Svečana dodjela održat će se u petak, 24. svibnja u velikoj dvorani Kaptol Boutique Cinema.

Što nas čeka na Festivalu?

Posljednji tjedan u svibnju svakako rezervirajte za posjet Gliptoteci. Na jednom mjestu okupit će se brojni hrvatski chefovi, stručnjaci iz svijeta gastronomije, miksologije, ulja, vina, piva i kave ali i brojni bonkulovići i zaljubljenici u gastronomiju.

Scott Rao – ekspert svjetskog glasa kad je kava u pitanju, Saša Šestić – pobjednik na svjetskom natjecanju 2015 World Barista Championship, Luka Košir, Jakob Pintar, Tea Mamut, Robert Hromalić, Hrvoje Kroflin, Anita Šumer, Nataša Đurić, Marin Nekić, Steve Moloney član Barista League, Angela Ferrara – pobjednica američke Barista League 2018 te Sarah Allen urednica časopisa Barista Magazine i Mate Janković, samo su neki od stručnjaka koje ćete imati priliku poslušati na brojnim radionicama, predavanjima, masterclassovima.

Nije sve samo radno, ovo je izvrsna prilika za kušanje delicija poznatih restorana, uživanje u izvrsnim vinima, koktelima, kavi i craft pivima. Ne samo u dnevnoj šihti već i na partyima koji će se održavati svake večeri.

Karte su već u prodaji i možete ih nabaviti preko Entrio sustava. Cijena dnevne ulaznice je 75 kuna, a paket koji omogućuje ulaz sva tri dana iznosi 150 kuna. Detaljan program i informacije pratite i na službenoj stranici Festivala te Facebooku RnB-a.

 

Ključne riječi:

Iva Novosel

Otplovila s otoka i usidrila se na kopnu. I dalje voli buru i sol. Kuha (za petero, kažu i za pet), jede i pije, piše i zapisuje (popise, priče i sve što joj padne na pamet), uvijek iza nikad ispred kamere, putuje i traži nove priče, dobre ljude i nezaboravna iskustva.
Pretplati se na newsletter