Izašao raskošan vodič “Istarski vinski podrumi”

Nakon studioznog dvogodišnjeg rada izdavač časopisa Iće i piće, Damir Fabijanić izbacio je raskošno opremljen vodič Istarski vinski podrumi kao prvo, posebno izdanje iz serijala Iće&piće Edition. Na 240 stranice, na tri jezika (hrvatski, talijanski, engleski) možete naći potpuno personalizirani prikaz tridesetak ponajboljih istarskih vinara (podruma). Svaki vinar jest zastupljen sa šest stranica, a vinari su poredani po abecednom redu.

Uvodni tekst o istarskom vinogorju potpisuje Edi Maletić, profesor sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a tekstove o vinarima Željko Žutelija. Autor koncepta vodiča i fotografija je Damir Fabijanić.

Cijena vodiča je 130 kn, a možete ga nabaviti narudžbom na info@iceipice.hr, na prodajnim mjestima Tisak, i nekim vinotekama.

Istra u čaši vina

Posjet jednom od istarskih vinskih podruma nije samo kušanje vina ili uvid u suvremenu tehnologiju na kojoj se temelji njegova proizvodnja. To je i prilika za upoznavanje vinara koji će vas ne samo počastiti svojim vinom, nego najčešće i zadiviti svojom osobnošću i spontanošću, žuljevitim rukama i preplanulošću stečenom u vinogradu, enološkim znanjem i gostoprimstvom nemjerljivim s onim u izvanvinskom svijetu.

Ulaskom u vinski podrum i kušanjem vina ulazite u vrlo poseban svijet vrlo posebnih ljudi, od opsesivnih zanesenjaka, uvjerljivih tradicionalista, čudnovatih ekscentrika, romantičnih sanjara i poslovnih genijalaca do istinskih umjetnika koji svoj stvaralački poriv, umjesto na slikarsko platno ili u glazbenu formu, pretaču u bocu s autorskim potpisom…”

Željko Žutelija

 

Lada Radin

Veterinarka i znanstvenica u duši, istraživačica i putnik po prirodi. Povremeno piše, vrtlari, fotografira i pleše po stolovima (što već dugo nije). U stalnoj potrazi za novim okusima i mirisima.
Pretplati se na newsletter