Petra Jelenić nova pastry chefica u Bluesunu

Petra Jelenić, najpoznatija hrvatska pastry chefica, majstorica za slatko, koja se, kroz 23-odišnju karijeru dokazala u cijelom lancu uglednih hotela i restorana, te kao konzultantica, donijela je veliku životnu i karijernu odluku. Postala je korporativna pastry chefica u grupaciji Blue sun hotels & Resorts te predavačica na internoj Bluesun Akademiji.

„Prije nekoliko mjeseci su me kontaktirali iz Bluesuna. Prihvatila sam poziv na sastanak i ostala iznenađena pristupom i entuzijazmom. Odmah,na prvu mi se svidio stav, imala sam dobar osjećaj. Nakon još nekoliko sastanaka i izvida većine hotela prihvatila sam poziciju korporativne pastry chefice  jer ovdje se odvija  jedna posebna,trajna i ozbiljna priča. Točnije –  ovdje se izuzetno seriozno peristupa gastronomiji. Bluesun ima velike ambicije, a s obzirom da sam vidjela koliko su dosad postigli i napravili za domaću gastro scenu, uvjerena sam da možemo napraviti i još jedno čudo –  ono slatko. Fasciniraju me njihovi projekti vina Stina, vlastite eko farme goveda u Slavoniji, a ono što me, da tako kažem- kupilo, jest njihova Akademija.„

Tako će gosti 15 hotela ovog lanca imati privilegiju uživanja u njezinim slasticama koje su oduvijek predstavljale sami vrh hrvatske gastronomije i svakako, slastičarstva.

Jednako tako će i polaznici Bluesun Akademije, jedinstvenog projekta u hrvatskom hotelijerstvu na koji se ovaj lanac odlučio prije 8 godina kako bi neprekidno, dodatno usavršavao svoje osoblje, ali i učenike srednjih strukovnih škola  –  imati jedinstvenu privilegiju da im baš ona bude jedan od predavača.

„Jednako koliko volim svoj poziv toliko volim i podučavati. Iskreno cijenim volju pojedinaca za slastičarstvom i ako mogu pomoći savjetom, receptom ili pokaznom radionicom s veseljem ću to učiniti. Čim sam počela raditi, a imala sam  17 već sam nekako, prirodno,  počela i učiti ljude oko sebe –čim bih nešto savladala rado bi objasnila kako sam nešto napravila. Završila sam školu za slastičara, no ozbiljno sam počela učiti kad sam počela raditi. Imala sam sreću da sam radila sa divnim kolegicama i kolegama koji su imali razumijevanja za moj temper tantrum svaki put kada mi nešto ne bi uspjelo. Pa bi ponavljala i ponavljala dok ne bi bilo solidno. 

Uspjeh svojih učenika gledam kao svoj uspjeh. Što nas je više kvalitetnih slastičarska scena će se sve više mijenjati. Kroz Akademiju imam direktan način utjecati na kvalitetu slastičarstva. Mislim da mi je to najozbiljniji zadatak u karijeri  koji ne mogu dočekati.„

Petrin uvijek nasmijani pogled u budućnost

Čestitamo Petri od srca i držimo fige da odgoji mnoge generacije sjajnih slastičara. Samo na taj način oprostit ćemo joj što ćemo zbog njenog novog angažmana do njenih sjajnih kreacija puno teže moći doći. Sretno Petra!

 

Gostujući Autor

Osoba koja se, iz samo njima poznatih razloga, odlučila raspisati na ovim stranicama. Mi smo im na tome zahvalni i nagovarat ćemo ih da pišu što ćešće!
Pretplati se na newsletter