American Dollar Bar

Osijek je trebao American bar Dollar. Otvorenje je to i pokazalo. Bar je bio pun i tražila se stolica viška što pokazuje da osječani ipak imaju sluha za nešto novo i nešto iznad prosječnih pizzeria koje su okupirale grad.

Usluga je bila brza i naša narudžba našla se ubrzo na stolu. Drvene daske s ugraviranim logotipom umjesto tanjura odličan su dodatak ambijentu koji ima taj Texas kinda steakhouse style, iako se na interijeru moglo još malo poradititi.

No, ono na dasci se broji. Burger kuće (ili ti American Dollar Burger), u mom slučaju veliki primjerak, sve je što čovjek može poželjeti – sočan, mirisan i ukusan. Izražene su arome korijandera i đumbira, a povrh svega sloj domaće kobasice. Kod mene meso malo jače pečeno, ali vjerujem da je navala na kuhinju bila povod tome, no očekujem upit osoblja ubuduće. Uz burger dolazi mini porcija krumpirića te neslavni kolutići luka, koji su izakazali – malo i neugledni. Chef bi trebao pregledati i odlučiti želi li tih poslužiti, jer ovako izgleda kao šala. Pecivo je svježe i uredno pečeno.

Chicken wrap imao je na aftertaste divnu aromu kardamoma. No, piletina je bila pomalo suha, nedostajalo je sočnosti. Ali, plus ide na svježinu koje je unijelo povrće i umak usprkos piletini.

Brownie Chocolate Cake kao desert je bio odličan, zasitan i ne presladak.

Izbor piva je ono što će mamiti pivopije u ovaj bar. Impresivnoj listi od 75 vrsta piva pridružile su se i domaće snage – San Servolo, Pivnica Medvedgrad, Velebitski i ostali, a iz nekih izvora čujemo da se i Nova runda sprema za Osijek. Za one željne žestice, tu je i pozamašan izbor viskija. No, izbor vina je ograničen na strana vina nepoznata domaćima. Odlična crna vina Baranje, Feričanaca, Orahovice ili Iloka bi bila savršena uz neki od ponuđenih steakova.

Ono što će mnoge odbiti jesu cijene. Prosječan stanovnik Osijeka morat će mrvu dublje zavući ruku u džep da bi izvukao koji dollar i uživao u burgerima i pivu.

Iako se još mora podići razina da bi se opravdale postojeće cijene, potencijal za to postoji kao i želja.

  • Regija: Slavonija i Baranja
  • Mjesto: Osijek
  • Adresa: Županijska ulica 5
  • Ambijent: moderan
  • Preporučamo za: ručak, večeru
  • Cjenovni rang: skuplje
  • Vegetarijanska ponuda: Da
Datum zadnje posjete: 18.04.2018.

Posljednje iz kategorije Barovi / pivnice

Voštinić Klasnić
Graberje Ivaničko

Voštinić Klasnić

Podrumčić
Osijek

Podrumčić

Pretplati se na newsletter