Podrumčić

Osijek je na krilima craft beer revolucije postao bogatiji za još jedno mjesto. Tamo o sebi kažu da su željeli “stvoriti no-nonsense bar u kojem se toči dobro pivo i nude snack jela s jednostavnog menija”.

Oaza u centru grada

Smješten u prolazu hotela Waldinger, u bivšem (hotelskom) nacionalnom restoranu, Podrumčić je mjesto koje svakodnevno u ponudi ima piva s pomno odabrane liste domaćih craft pivara, te jela koja ih savršeno nadopunjavaju. Vlasnici Podrumčića potrudili su se urediti prostor u maniri mjesta u kojem te svi poznaju, ali ovdje ćete, ako zatrebate, pronaći i određenu dozu intimnosti.

 

Foto: Podrumčić

 

Hrana dolazi iz kuhinje renomiranog Hotela Waldinger, koji je ušao u Michelinovu preporuku restorana u 2017. godini. Burger koji smo kušali dolazi uz in-house umak sa strane, čija kremoznost i pikantnost dobro nadopunjuje standardno monotone krumpiriće. Pecivo je hrskavo, ali ne suho, dok je meso pomalo nekonzistentne teksture, ali korektnog okusa. Nismo sigurno je li naša greška što nismo prije pečenja tražili rare, ili što nas konobar to nije pitao, ali dobili smo ga medium prema well done što je malo uništilo sočnost mesa…

 

Vjerujemo da će se te sitnice u budućnosti popraviti, jer po dosada viđenome voditelji i vlasnici uvažavaju kritike. Na meniju možete pronaći i club sandwich s tunjevinom ili puretinom koji ne zvuči preuzbudljivo, ali ga hrskavost svježih krastavaca i svježe povrće spašavaju poznatog dosadnog iskustva. Na meniju postoji i steak sandwich, koji nismo isprobali jer su prethodne porcije bile dosta zasitne.

 

Hladna komora 

Ono što je u priči koju Podrumčić priča dosta bitno jest da je restoran na inicijativu Nove Runde ugradio hladnu komoru za pivske bačve. Što to znači? To znači da su vaša piva napokon na sigurnom dok čekaju da ih se spoji na točionik i istoči u vašu brendiranu pivsku čašu.

 

Foto: Podrumčić

Uspjeli smo isprobati APA-u i C4 kao stalno pivo Nove Runde, dok je treći izbor bio sezonski (Brale, ThroatTwister, Hill itd.), pili smo Hill o kojemo više pročitajte na linku.

 

Prvi puta u Osijeku imamo priliku isprobati i piva nedavno otvorene pivovare PriMarius Marija Žerjava,u pivskom svijetu svima poznate, osebujne ličnosti. Odlična Katapult IPA punog tijela i varljivih alkohola.

 

 

 

 

Vlasnici Podrumčića najavljuju još iznenađenja, kako na na tap-u, tako i u kuhinji. Mjesto vrijedno posjete svim beer-geekovima i onima koji uz hladno pivo žele pojesti dobar snack.

 

Otvorenje Podrumčića
  • Regija: Slavonija i Baranja
  • Mjesto: Osijek
  • Adresa: Županijska ulica 8
  • Ambijent: boemski
  • Preporučamo za: marendu
Datum zadnje posjete: 13.05.2019.

Posljednje iz kategorije Barovi / pivnice

Voštinić Klasnić
Graberje Ivaničko

Voštinić Klasnić

Podrumčić
Osijek

Podrumčić

Pretplati se na newsletter