Turističko proljeće Moslavine!

Turističko proljeće Moslavine događanje je koje će se održati sljedeći tjedan, neformalna incijativa koja je ujedinila preko 30 turističkih poduzetnika, udruga i institucija u nastojanju da Moslavina konačno postane prepoznatljiva turistička destinacija.

Po čemu je poznata Moslavačka gora? Gdje se nalazi najstariji tanjur za kotlovinu u Hrvatskoj? Koje je žuto, a koje crno blago Moslavine? Što su Garić-grad i Jelengrad?

 

Potraga za škrletom na biciklima, walking ture upoznavanja industrijske baštine,  kreativne uskršnje radionice, degustacije vina, izlet po Moslavačkoj gori i svjetlosna čarolija Moslavine samo su neki od događaja koje je zajednički organiziralo preko 30 turističkih poduzetnika, udruga i institucija Moslavine.  Ovo je super prilika i za upoznavanje s moslavačkim oblizekima: kotlovina, kobasice, jela od divljači, krvavice, fiš paprikaš i brojna druga jela oduševit će vas u kombinaciji sa škrletom, autohtonim moslavačkim vinom koje nezaustavljivo grabi svoje zasluženo mjesto na vinskoj karti Hrvatske i svijeta.

Odmor za dušu i tijelo može se ostvariti wellnesom, noćenjem na selu ili posjetom Parku prirode Lonjsko polje koje nudi besplatne osnovne ulaznice za posjet najvećem zaštićenom močvarnom području u Europi.

Detaljne infomacije o manifestaciji, program događanja i kontakt informacije za rezervacije i najave sudjelovanja možete pronaći na Facebook eventu !

Ključne riječi:

Lada Radin

Veterinarka i znanstvenica u duši, istraživačica i putnik po prirodi. Povremeno piše, vrtlari, fotografira i pleše po stolovima (što već dugo nije). U stalnoj potrazi za novim okusima i mirisima.
Pretplati se na newsletter