Internacionalna konferencija “Graševina bez granica”

Promenadno kušanje vodećih hrvatskih i inozemnih proizvođača graševine koje će se održati u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb  namijenjen je svim  ljubiteljima vina,  a ulaz je besplatan uz  prijavu prilokom dolaska.

Cilj festivala  Festivala je potaknuti javnost na prepoznavanje vrijednosti naše najzastupljenije sorte Graševine, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ovom konferencijom za svrhu ima pokazati ljubiteljima vina, ali i stručnoj javnosti  različitost stilova koje graševina kao sorta nudi.  Graševina  je prikladna i prepoznata kao svakodnevno vino idealnog omjera cijene i kvalitete,  a  potvrdila se i kao  prestižno, iznimno vrijedno vino različitih stilova poput izbornih berbi prosušenih bobica ili pjenušaca.

Između  11:00 i 18:00 sati moći će se kušati graševine i ostala vina iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Austrije! U sklopu jednodnevne konferencije održat će se i radionice s vođenim kušanjem.

Iva Novosel

Otplovila s otoka i usidrila se na kopnu. I dalje voli buru i sol. Kuha (za petero, kažu i za pet), jede i pije, piše i zapisuje (popise, priče i sve što joj padne na pamet), uvijek iza nikad ispred kamere, putuje i traži nove priče, dobre ljude i nezaboravna iskustva.
Pretplati se na newsletter