Restaurants

Ab ovo bistro&bar

Show on map
45.822544,16.01206
Proud owner of Srdela service bundle
Zagreb&Surroundings
Bukovačka cesta 27 Zagreb
Pin.png|45.822544%2c16
Rating: Not yet reviewed Price: economic

Ambience: Neighborhood, Hipster

Good for: lunch, dinner

Wine friendly: Yes

Vege friendly: Yes

Word from the owner

AB OVO Bistro&Bar nalazi se u neposrednoj blizini zagrebačke šume, prekrasnog parka Maksimir. Ab ovo, u prijevodu s latinskog „od jajeta“ implicira na početak. Naime, u našoj kuhinji, svaki dan predstavlja novi početak , novu pripremu i nova jela. Radimo po načelu dnevnog sastavljanja menija koji potpisuje mladi i kreativan chef Filip Horvat. U svojoj ponudi, kuhamo s najkvalitetnijim sezonskim, svježim i lokalnim namirnicama. Netom ubrano povrće i voće, svježe meso i riba, dolaze u kuhinju bistroa da bi pronašli svoje mjesto na našem dnevnom meniju. Osim toga, veliku pažnju posvetili smo i vinskoj karti, koktelima i specialty kavi koju rado koristimo i u svojim desertima. 
Tuna burger s divljom jadranskom tunom, juha od batata i kaneštrela, goveđi ramstek odležan 40 dana, domaća tjestenina s divljim gljivama, tart od jabuka i neizostavna domaća focaccia s ružmarinom samo su neka od jela koja ćete pronaći u našoj ponudi. Ponekad se dogodi da na našem meniju ponestane jela. To je zato što naglasak stavljamo na kvalitetu! Nemamo zalihe namirnica, ništa ne smrzavamo i sve pripremamo ab ovo od onoga što smo isti dan kupili na tržnici. 
Za one koji žele potpuni uvid u našu filozofiju i žele kušati neka od signature jela našeg chefa, u ponudi imamo i degustacijske menije od 5, 7 ili 12 sljedova u kojima možete uživati po posebnoj narudžbi. 

THINGS-TO-TRY at Ab ovo bistro&bar