Škrlet uskoro dobiva oznaku kvalitete

Kako brendirati škrlet?

Kao autohtono, posebno i zavodljivo vino.

Upravo je tako sugerirao inženjer Krešimir Hren iz tvrtke Enoexpert na znanstveno-stručnom skupu „Škrlet – standardizacija i brendiranje“, koji je održan u Repušnici kod Kutine, u režiji proizvođačke udruge vinara “Škrlet”.

U svrhu boljeg pozicioniranja autohtone moslavačke sorte škrlet, udruga je angažirala stručnjake i dobila snažnu potporu lokalnih vlasti za proboj škrleta na izazovno vinsko tržište, a intenzivno rade i na uvođenju  oznake kvalitete. Riječ je o stručnjacima s izuzetnim referencama u marketingu vina i enologiji: profesoru dr.sc. Damiru Kovačiću sa Zavoda za marketing u poljoprivredi Agronomskog fakulteta u Zagrebu te inženjeru Krešimiru Hrenu iz tvrtke Enoexpert s najvećim iskustvom u tehnologiji proizvodnje škrleta, kaže Janko Kezele, dopredsjednik Udruge.

S obzirom na to da se ne proizvodi masovno, škrlet bi se trebao pozicionirati u tržnim nišama za male serije vina posebnih karakteristika, kao što su autohtona vina. Pritom proizvođači trebaju kontinuirano raditi na podizanju postojanosti kvalitete vina, što će rezultirati pozitivnim imidžem i boljom prepoznatljivosti sorte.

Udrugu “Škrlet” podupire Sisačko-moslavačka županija, koja prepoznaje potencijal same sorte, ali i svega što škrlet nosi županiji. Za početak, distributivno-izložbeno-prodajni centar Svijet škrleta, usmjeren prema dodatnoj tržišno-turističkoj afirmaciji škrleta i Moslavine, čije otvaranje se planira uskoro.

Ključne riječi:

Iva Novosel

She sailed away from the island and took a safe harbor inland. Still likes bura and the salt. Cooks for five, eats, drinks, writes, takes notes of everything that comes her way. Always behind and never in front of the camera, she travels in search for new stories, fine people and unforgettable experiences.
Pretplati se na newsletter