Crna ovca uspješno se vratila u Bašku na otok Krk

Nakon šestogodišnje pauze, festival Crna ovca proteklog se vikenda uspješno vratio u Bašku na otok Krk. Festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta okupio je brojne posjetitelje koji su stigli iz cijele Hrvatske, ali i svijeta.

Gosti Baške i posjetitelji Crne ovce uživali su u brižno spravljenim specijalitetima od autohtone bašćanske janjetine u objektima Valamar Riviere, glavnog sponzora partnera Crne ovce i brojnih drugih  ugostiteljskih objekata u Baški. Bašćani su posjetiteljima pokazali i znamenitosti svoje baštine, poučili su ih pripremi lokalnih specijaliteta, od janjećeg kotlića do domaće tjestenine valcića, a svi su mogli poslušati i predavanje najaktivnijeg hrvatskog astronoma Korada Korlevića o 21. stoljeću kao posljednjem stoljeću homo sapiensa.

Ljubitelji kulture i rock’n’rolla već su u petak imali priliku pogledati izložbu ‘David Bowie by Brian Rasic’ i poslušati nove hitove grupe Jinx, koja je u Baški predstavila novi album „Zagrebi i pomiriši“, pomiješan s dobrim brojem svojih vječitih uspješnica.

Jedriličarska regata Corinthia Cup: Memorijal Jure Vukasović dobila je svoje pobjednike u klasama optimist i laser, a Rakan Rushaidat oduševio je publiku koja je u Hotel Corinthia došla pogledati njegovu izvedbu predstave Ja, tata. Crne ovce rasplesale su se i u subotu, kad ih je zagrijao fenomenalni The Beat Fleet svojim promišljenim, uživo izvanrednim hip-hopom. Večer su zatvorili riječki rock šamani Let 3, koji su žestokom svirkom crne ovce odveli u druge dimenzije i ispunili proročanstvo s najavne press konferencije, ovčjim pjevom probudili su sve vile Velebita.

Crne ovce koje su se u nedjelju uspjele dovoljno rano probuditi nakon druženja koje je trajalo do ranih jutarnjih sati, uspjele su čak odvježbati i jednu seansu joge uz bazen hotela Tamaris.

Vidimo se nagodinu u Baški na Crnoj ovci 2018!

Ključne riječi:

Iva Novosel

She sailed away from the island and took a safe harbor inland. Still likes bura and the salt. Cooks for five, eats, drinks, writes, takes notes of everything that comes her way. Always behind and never in front of the camera, she travels in search for new stories, fine people and unforgettable experiences.
Pretplati se na newsletter