Portfolio

Translations:
Meneghetti website 
Zagreb Wine Gourmet Weekend 2013 materials 
Petrač Winery catalogue
Vinodol restaurant menu

Restaurant reviews:
Dobra hrana, Jutarnji list, 2. rujna 2013. - American Steak & Grill house, Zagreb
Dobra hrana, Jutarnji list, 20. rujna 2013. - Sv. Nikola, Poreč
Dobra hrana, Jutarnji list, 16. rujna 2013. - Cuvee, Zagreb

Restoran Farabuto, Pula

Dobra hrana, Jutarnji list, 24. srpnja 2013. - Boškinac, Stara Novalja, otok Pag
Dobra hrana, Jutarnji list, 30. svibnja 2013. - Konoba Lola, Vis, otok Vis
Dobra hrana, Jutarnji list, 23. svibnja 2013. - Konoba Kalalarga, Makarska 
Dobra hrana, Jutarnji list, 8 travnja 2013. - Pelegrini, Šibenik

Worskhops

Dalmacija Wine Expo 2014: Dalmatian Fjaka – the art of doing nothing with a glass of wine in hand
"Fenomen fjake dio je dalmatinskog identiteta, upisan u genetski kod svakog pravog Dalmatinca, pa i šire. Iako to stanje opisuju kao čistu pasivu i težnju ni za čime, čaša vina nikako ne odmaže. No treba znati odabrati dalmatinsko vino koje fjaku pospješuje, a svoje favorite uz prigodnu glazbenu podlogu, zalogaje i vlastito viđenje fjakizma predstavit će furešti Lada Radin, Goran Zgrablić i Morana Zibar iz kolektiva Taste of Croatia te lokalni stručnjak Zlatko Gall."

Dalmacija Wine Expo 2013: Vinski turizam u Dalmaciji; Budućnost vinskog turizma u Dalmaciji
"U ovom razgovoru ugodnom, Goran i Lada postavit će neka pitanja, ali dati i neke odgovore. Na konkretnim primjerima sa terena i iskustvima iz Istre, Katalonije i Italije pričat ćemo o stvarima koje posjet vinariji mogu učiniti nezaboravnim iskustvom, a enoturističku ponudu unaprijediti iz isključivo marketinškog alata u izvor prihoda. Neće to raditi na suho grlo, zamolit ćemo nekolicinu dalmatinskih vinara i vinarki da nam ispričaju kako oni doživljavaju i ugošćuju svoje vinske turiste."

Dalmacija Wine Expo 2012: Moćni plavci uz kamenice i deserte: nemoguća misija ili nova osjetilna avantura?
"Svi znamo koji je gušt dobar plavac piti uz domaću pašticadu. Odnedavno iznenađuje i strance koji ne mogu vjerovati svojim nosom i nepcom kako se uopće crno vino može lijepo sljubiti sa kamenicama. U ovoj radionici idemo korak dalje. Nakon što isprobamo kombinaciju kamenica i plavaca probati ćemo ih spariti i s desertima! Posebno za dva-tri moćna plavca prebogata alkoholom, ekstraktom i taninima pokušali smo dizajnirati idealan desert . Nimalo lak zadatak! Somelijerska teorija kaže da je stvar moguća a vi ste tu da procijenite da li je eksperiment uspio. Ishod je neizvjestan ali jedna stvar je sigurna - dobro ćemo se zabaviti i nešto naučiti."

Vinistra 2013: Vinologue, Enoturizam i Istra – Zašto enoturizam?
Vinistra 2012: Što je ustvari vinski turizam i kakav on može biti u Istri? 
                       Istra na slijepo: vinsko kušanje u ekstremnim i nekontroliranim uvjetima
"Vjerojatno ćete se složiti da je za doživljaj nekog vina važno sve. Čaše iz kojih pijete, muzika, mjesto na kojem kušate/pijuckate/pijete, društvo u kojem to činite. Poigrat ćemo se s nekima od ovih elemenata kako bismo srušili ili poduprli vaše ustaljene predodžbe o vinima koje mislite da poznajete, ali i o vama samima! Samo za najhrabrije / zabava zagarantirana!​" 

Vinistra 2011: Blogeri – Kreatori vinske scene ili osobenjaci bez ikakvog utjecaja na nju?
"Individualci, osobenjaci, polučudaci i normalci, koji imaju potrebu, želju, volju i znanja za pisanje o gastronomiji, kulturi stola i vinu, na Vinistri se ekskluzivno predstavljaju kao udruženi, ali i samostalni kreativci, koji će kroz osobnu priču pokazati i dokazati sljubljivanje hrane s istarskim vinima, te voditi degustaciju 6 odabranih vina – onih koja oni piju i o kojima se usude pričati, na blogerski lepršavi način. Sudjeluju: Lada Radin – Gastro Lada {www.gastro.hr/g443.aspx} | Nenad Trifunović – Vinopija {vinopija.wordpress.com} | Marinela Prodan – Eno Gastro Mama {enogastromama.wordpress.com} | Morana Zibar – Gurwoman {gurwoman.blog.hr} | Goran Zgrablić – Manjada {manjada.org} | Darko Baretić – Vinska priča {vinskaprica.com}"

Wine tastings & tours:

EATISTRIA, Dobra hrana, Jutarnji list

Goran Zgrablić, the man behind EatIstria

Mobile phone apps: 

Brandstory production: 
Agrolaguna: brandstory za sireve, osmišljavanje niza recepata, tekst privjesnice za butelju Terra Rosa vina.

Lijeva
Različite vrste polutvrdih sireva u ponudi Agrolagune
Rolice s miješanim kravljim sirom i pršutom