Wine and walk

Jesenski Wine&Walk by the sea u Novigradu, koji je prošle godine oduševio sudionike raznim vinima i bogatom gastronomskom ponudom, vraća se 22. rujna. Početak se očekuje u jutarnjim satima u blizini novigradskog hotela Aminess Maestral, a povratak na cilj bit će u kasnim poslijepodnevnim satima.

Staza kojom će sudionici prolaziti dugačka je 10 kilometara, a donosi pregršt zanimljivosti i aktivnosti. Nakon prijave na startu, sudionici dobivaju degustacijsku čašu, bonove i mapu staze te kreću u šetnju uz more i srednjovjekovne novigradske zidine do stare lučice Mandrač. U samoj povijesnoj jezgri grada očekuje ih i prva wine & food točka – lokalni vinski podrum koji bilježi više desetljeća tradicije.

Nakon prolaska kroz centar Novigrada staza se nastavlja dijelom uz more, a potom se ulazi u zaleđe grada gdje će posjetitelji prolaziti kroz brojne maslinike, vinograde, ali i druge atraktivne prirodne lokacije. Na wine & food točkama s kojima će se susretati na putu kušat će istarska vina i tradicionalne specijalitete. U ponudi će se pronaći vina čak sedam poznatih istarskih vinara – Pervino, Degrassi, Stancija Fava, Demark, Palčić, Ghira, Ivančić. Uz dobru kapljicu te bogatu gastronomsku ponudu, među kojima se ističu jela od srdela, morskih plodova i mnoga druga, šetači će napuniti baterije i krenuti u daljnju avanturu.

Wine & Gourmet points:
1) VINO P&P / PERVINO: Pjenušac od malvazije 2015 / Teran 2016
LUNGOMARE RESTAURANT – Sardele na savor

2) VINA DEGRASSI: Malvazija Istarska Bomarchese 2017 / Rose la vie en Rose 2017
HEDONIST LOUNGE BAR – Gratinirane dagnje i bruskete

3) VINA STANCIJA FAVA: Malvazija 2017 / Merlot 2016
KONOBA NINO – morska salata

4) VINA DEMARK: Malvazija 2017 / Rosè 2017
HALF8 RESTAURANT – pašta pljukanci

5) VINA PALČIĆ: Malvazija 2017 / Giovanni Blanc & Rosé (sparkling wine)
SERGIO RESTAURANT – Rižoto

6) VINA GHIRA: Malvazija istarska 2017 / Cabernet sauvignon 2017
KOD MARICE RESTAURANT – Sipe s palentom

7) VINA IVANČIĆ: Malvazija istarska 2017 / Muškat bijeli Dolcedoro 2017
PEKARA OŠO – Desert

Pretplati se na newsletter