Korčulanske pjatance

U Korčuli i okolnim mjestima Lumbardi, Žrnovu i Pupnatu u tjednu od 28. travnja do 05. svibnja ove godine održat će se proljetni festival hrane i vina «Korčulanske pjatance».

Korčulanski restorani Adio Mare, Aterina, Barić, Filippi, Korčula De la Ville, LD Restaurant, Marco’s, Nonno, Radiona, konoba Maha, pupnatska konoba Mate te restorani Feral i More iz Lumbarde ujedinili su se u želji da lokalnom stanovništvu i posjetiocima predstave ponajbolje od eno-gastronomske ponude Korčule.

Kroz svoju ponudu hrane i pića korčulanski ugostitelji dalmatinsku kuhinju predstavit će kao spoj tradicionalnog i modernog, kreiranu u harmoniji sa sezonskim blagodatima jadranskih vrtova ispod i iznad površine mora. Kreativnim jelovnicima osmišljenima posebno za manifestaciju koji će se na korčulanskim trpezama svakodnevno izmjenjivati, lokalni znalci predstavit će svoja gastronomska dostignuća po popularnim cijenama.

Proljetni termin održavanja manifestacije nametnuo se kao najlogičnije rješenje uzevši u obzir bogatstvo sezonskih namirnica koje dozrijevaju ili svoj kvalitativni vrhunac imaju upravo u ovo doba godine.

 

Pretplati se na newsletter