Festival ribljih iznutrica- Mare’s Tripp by Bicko

Kad se usavršiš u pripremanju svih mogućih namirnica toliko da više nisu izazov, okreneš se onima koje se obično odbacuju, isprobavaš što se sve može pripremiti čak i s iznutricama. Ne, ne i ne, potpuno krivo.

Vrsni kuhari i pravi bonkulovići znaju da su upravo zanemareni ili neugledni djelovi (životinje, ribe, povrća, voća, čega god) često i najukusniji. Zagrebe li se malo ispod površine svakodnevne suvremene kuhinje, ondje gdje su tradicija, zaboravljeni recepti i namirnice, naći će se pravo blago. Tamo su inspiraciju našli najbolji chef 2019 prema izboru Gault & Millau Croatia- Hrvoje Zirojević i njegova braća po kuhači- Braco Sanjin i Ivan Pažanin.

Ovaj uigrani trojac će, 15.ožujka u zagrebačkom restoranu Bicko, po prvi puta u Hrvatskoj, izvesti menu u četiri slijeda sa ribljim iznutricama odreda:

– carapaccio od sabljarke sa ikrom morskog ježinca (Ivan Pažanin)
– ganache od jetre mola i frigane drače od trlje (Hrvoje Zirojević)
– rižoto sa mariniranim kozicama i butargom od cipla (Braco Sanjin)
– tripe od grdobine sa fažolom (Hrvoje Zirojević)
– desert (Vjekoslav Gelemanović)

 

Vinsku pratnju osigurava vinarija Krolo, glazbenu DJ Vedran Rako, a za animaciju malih sivih stanica (vaših) i dobru zafrkanciju odgovorni su Domagoj Jakopović Ribafish i Morana Zibar aka Gurwoman.

Večera počinje u 18.00, ni minute kasnije, kažu. Rezervacije obaviti uplatom na šanku restorana najkasnije dan prije same večere, a kako se šuška, još malo pa nestalo.

Sconto 345,00 kn. Vrijedi svake.

Pretplati se na newsletter