European Food Summit, Ljubljana

European Food Summit – Food for Future’s Good

Postati najvažnije europsko kulinarsko događanje, a kako bi se stvorila jedinstvena platforma za održivi razvoj, to je cilj European Food Summit-a koji će se održati u Ljubljani sredinom ožujka.

Vrhunski stručnjaci iz svijeta umjetnosti, gastronomije i medija koje predvode Ana Roš i talijanski gastro novinar Andrea Petrini, a koji će u nekoliko dana trajanja ovog okupljanja kuhati, debatirati, istraživati i inspirirati, dobar su put da to i postane.

Pitanje je da li je slovenski vinar Danilo Steyer imao viziju kada je 2009. organizirao prvo skijaško natjecanje za kuhare i vinare na Pohorju. Svakako je inspirirao Tomaža Kavčiča, chefa restorana Zemona, i Deana Dubokoviča, fotografa i gastro zanesenjaka da 2016. organiziraju Gourmet Cup na Krvavecu. I kako priča obično ide, red vizije, red strasti, red promišljanja, red upornosti i prstohvat sreće na vrh, prošlogodišnji je Gourmet Cup postao zanimljiv i relevantan na međunarodnoj razini.

Pridružila se Ana Roš, koja je Sloveniju već upisala na svjetsku gastro kartu, te uz mnoge kolege chefove i profesionalce iz gastro svijeta, sudjelovala u stvaranju trenutno najzanimljivijeg gastro događanja na ovom području.

U Ljubljani će se, za koji dan, Ani Roš, Andrei Petriniju ali i brojnim drugim slovenskim gastro stručnjacima, pridružiti poznati britanski kritičar Joe Warwick, chef Riccardo Camanini (Lido 84, Lago da Garda),  chef Christophe Pele (La Clarence, Pariz),  Andoni Luis Aduriz (Mugaritza, Donostia), da spomenemo samo neke.

Odprta kuhna, poznati ljubljanski street food festival, događaj je koji otvara #efs2019, a za završni experience dinner sigurno će se tražiti tanjur više.

Najave

Pretplati se na newsletter