Crna ovca, otok Krk

Crna ovca, festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta u Bašku ove godine ponovno dovodi nove programe, izvođače, govornike i velik broj posjetitelja željnih gastronomskih delicija od janjetine i besplatnog programa koji će trajati od ranih poslijepodnevnih sati u petak 18. svibnja, do nedjelje, 20. svibnja.

Nadaleko poznata bašćanska janjetina lajtmotiv je gastronomske ponude Crne ovce i moći ćete je kušati u cijelom nizu različitih izvedbi od petka do nedjelje, tijekom trajanja festivala. Pronađite janjetinu po svojem ukusu, pečenu na ražnju, na roštilju, na gulaš, na lešo, kao pljeskavicu ili druge načine u svim ugostiteljskim objektima i na brojnim štandovima. Dobar tek!

KUHARSKI VIŠEBOJ: JANJEĆI KOTLIĆ

Kuhanje janjećeg kotlića vještina je koja zahtjeva strpljenje i umjerenost. Ove će godine žiri Crne ovce biti posebno strog prema kulinarskim pothvatima naših natjecatelja. Već su nabavljene i pomične mjerke kojima će se mjeriti svaka kockica luka i kolutić mrkve. Sigurni smo da će biti fino.

Prijave dvočlanih timova na adresu info@studioconex.hr, do petka, 11. svibnja 2018. u 17 sati.

Uz atraktivan gastronomski, kulturnoumjetnički i sportski program, ove će godine u Baški posjetitelji prvi put moći gledati i Međunarodno natjecanje u striženju ovaca koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske, još jedne od vještina koje danas nije moguće vidjeti na svakom koraku, a duboko je povezana s tradicijom Baške.

Tko izda, ovca!

Pretplati se na newsletter