It's a boy!

By: Morana Zibar
Article_morana_katja

Dragi čitatelji,

pred vama je napokon Taste of Croatia 2.0, za koju ponosno ističemo da je 100% hrvatski proizvod; dugo pripreman, napravljen sa skromnim resursima, ali mnogo duše. Dakle, što je novo i koje karakteristike nabrijanog TOC-a moramo istaknuti?

Ako prijašnju stranicu možemo nazvati miniportalom, sadašnja je verzija koncipirana kao hibrid društvene mreže i portala. Zvuči ambiciozno? I jest. Ali da bi funkcioniralo, treba nam vaša pomoć i aktivnost u recenziranju, ocjenjivanju i komentiranju svega što čini okus Hrvatske. Otvaramo se i postajemo jako interaktivni, a rezultat toga trebao bi biti iskren, mjerodavan, nezavisan i vjerodostojan vodič po hrvatskoj karti jela i pića, koji ne piše šačica misterioznih tipova zatvorenih u svom malom svijetu. Za razliku od sličnih kvaziobjektivnih digitalnih servisa, ovdje nema pristupa raznoraznim plaćenicima koji ostavljaju superpozitivne recenzije ili pak pljuvanjem potkopavaju konkurenciju. Bez ulaženja u detalje, na Taste of Croatia svatko može ostaviti recenziju i dati ocjenu nekom objektu, ali njegov glas imat će težinu ovisno o tome koliko su TOC eksperti lajkali ili anlajkali tu recenziju. Za one koji žele znati više, pročitajte rubriku FAQ.

Hrvatska gastronomija. Ili?

Osim moćne geolokacijske tražilice, podebljali smo dosadašnju rubriku Foodventory, koja u novom ruhu zvanom „Things To Try“ educira strane posjetitelje o regionalnim i tradicionalnim specijalitetima i namirnicama, da napokon izađu iz začaranog kruga koji tvore sveprisutno miješano meso i riblja plata. Misija nam je radoznalom gostu utrti i olakšati put do autentičnog doživljaja. Što lokalnije i prirodnije, nama draže, a u tom smjeru radimo na lansiranju novog trenda - seoskog OPG turizma. Kao i uvijek, trudimo se prikazati priču i čovjeka iza svakog proizvoda, a ne izbaciti suhoparan PR tekst, kakvi prevladavaju po hrvatskom, na turiste usmjerenom internetovlju.

Kako bismo se više približili i domaćim korisnicima, postajemo djelomično dvojezični. Obećavamo da ćemo se više raspisati i raširiti na sve strane pa očekujte više kolumni, uredničkih tekstova, reportaža i drugih mudrovanja. Unutar samog vodiča, uz postojeće kategorije ugostiteljskih objekata, vinara, seoskih domaćinstava i malih proizvođača, uvodimo wine barove, koji na naše veselje niču kao ljetni vrganji, ali i tzv. fast good, lokale brze i jednostavne prehrane koji se nečime izdvajaju u jadu masovne ponude. Visoka ili niska kuhinja, špelunka ili luksuzan restoran, nama je svejedno, dok god ima kvalitetu, priču i identitet. Još jednom napominjemo, sve što preporučujemo vlastitim osjetilima i isprobamo, a ulazak na popis izabranih ne naplaćujemo - dovoljno je naše zadovoljstvo. No, za sve vlasnike, promotore i konzultante koji razumiju neumitnost kvalitetne online promocije, nudimo posebne pretplatne modele.

Naravno, kao i uvijek kod projekata koji se vode više entuzijazmom negoli jakom financijskom i institucionalnom podrškom, stranica je još u fazi uštimavanja i ispričavamo se na mogućim tehničkim nespretnostima. Pohvale i pokude uvijek su dobrodošle, a mi hrabro kročimo, jedemo i pijemo dalje. Uživajte s nama i živjeli!

Morana Zibar
urednica Taste of Croatia portala

 

 

Comment